Partners

Met wie werken wij graag samen? We hebben inmiddels een groot aantal partners gevonden die ons onderstenen tijdens onze reizen door Europa naar allerlei BBQ wedstrijden. Hieronder stellen we ze graag aan je voor. Denk je dat je na het lezen van deze pagina ook wat voor ons kunt betekenen, neem dan contact met ons op!

Primo smokers en grills behoeven voor de wat gevorderde bbqer geen verdere introductie, maar toch vertellen we er graag over. Een Primo BBQ is een keramische BBQ, maar niet zomaar een. In tegenstelling tot alle andere keramische BBQ’s, is deze ovaal van vorm. Dit is een enorm voordeel, omdat je meer oppervlakte hebt, en ook heel gemakkelijk in directe en indirecte zones kan werken. In tegenstelling tot alle andere keramische BBQ’s (2) is de Primo het enigste merk wat ook echt daadwerkelijk in Amerika gemaakt wordt. Hier is een leuke video van How It’s Made op YouTube, dan kun je zien hoe elke Primo met de hand gemaakt wordt.

-> Bezoek de website van Primo

 


Wat is een wedstrijd zonder vlees? Gekke vraag. Zonder vlees geen wedstrijd, en wij mogen ons heel gelukkig prijzen dat Vlees.nu uit Wolvega ons al jaren door dik en dun steunt. Vlees.nu heeft alleen de allerbeste kwaliteit vlees, neem nou bijvoorbeeld het Friberne varkensvlees van het Gaasterlands kruidenvarken, van absolute top kwaliteit waardoor wij de afgelopen jaren meerdere keren in de prijzen zijn gevallen met het KCBS onderdeel Pork. En of je nou, rund, varken, kip, lam of kalf wilt… Bij Vlees.nu zit je aan het juiste adres.

-> Bezoek de website van Vlees.nu


De tijd van de hele nacht de wacht houden bij je BBQ, is sinds de opkomst van pit controllers voorgoed verleden tijd. En maar goed ook, we hebben van die fijne bedden, daar willen we dan ook wel ff in liggen natuurlijk. De Flame Boss pit controller meet de omgevingstemperatuur in je BBQ, op het moment dat deze iets te laag is geeft de controller een signaaltje af aan de fan, die blaast weer een beetje zuurstof in de vuurkamer en de temperatuur loopt weer ietsje op. Dat is in een notendop wat een pit controller doet. Maar de Flame Boss doet nog veel meer! Je kan tot wel 3 vlees probes aansluiten en zodoende alles in de gaten houden. Vanaf het model ‘200’ kun je zelfs via WiFi en de bijbehorende app alles monitoren en naar wens aanpassen. Hoe bedoel je, hard werken?

-> Bezoek de website van Flame Boss

 


De smokers van Backwoods gebruiken wij al een aantal seizoenen. We hebben twee modellen, de Chubby G2 en de Party. Deze smokers zijn van het type reverse flow, dat wil zeggen dat de warmte en rook via de geïsoleerde wanden aan de bovenkant binnen in de rookkamer komt en maar één uitweg heeft, via het vlees naar de onderkant, de schoorsteen. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en weing brandstof verbruik. Trouwens, de Backwoord Smoker wordt óók in Amerika gemaakt. In Shrevenport, Louisiana om precies te zijn. In 2016 toen we op weg waren naar het World Food Championship in Alabama hebben we daar een tussenstop gemaakt en ons een hele middag daar vermaakt, getuige onderstaande foto.

-> Bezoek de website van Backwoods Smoker


Wat is er fijner dan een vlijmscherp mes? Om alle zilvervlies van de brisket te snijden, of dat laatste stukje vet uit de varkensschouder. Wüsthof heeft ons voorzien van een fantastische messenset om in alle gevallen goed beslagen ten ijs te komen. Van brisketmes tot uitbeenmes, een groentemes of een santoku, Wüsthof heeft ze allemaal in verschillende prijsklassen zodat er zeker iets voor je bij zit. Neem eens een kijkje op de website van Knives and Tools. Dat is de enigste website in Nederland die het gehele assortiment van Wüsthof verkoopt.

-> Bezoek de website van Wüsthof


 

Geloof het of niet, maar een wedstrijd weekend bestaat niet alleen maar uit bbqen, gezellig kletsen en bier drinken, er moet ook nog af en toe geslapen worden. Vroeger namen we allemaal een eigen veldbedje mee voor de nodige nachtrust, maar omdat we tegenwoordig met z’n vijven zijn, en graag Twister spelen in het slaapvertrek werd dat al snel te krap. Gelukkig was Disc-O-Bed bereid om ons twee sets stapelbedden te laten gebruiken, waardoor we gegarandeerd zijn van een goed bed met de nodige nachtrust, én ruimte om Twister te spelen. Ben je benieuwd hoe stevig het is, en of het wel lekker ligt? Kom dan gerust eens bij ons langs tijdens de wedstrijden, we laten je graag even plaats nemen.

-> Bezoek de website van Disc-O-Bed


Vuur en Rook kent iedereen toch wel? Voor diegene die nog geen kennis hebben gemaakt met de grootste low&slow BBQ winkel van Europa, vertellen we graag iets over de grootste low&slow BBQ winkel van Europa. Vuur en Rook is de grootste low&slow BBQ winkel van Europa en is gevestigd in Lunteren. Als je daar binnenkomt waan je je een klein jochie in een snoepwinkel. Je vindt er werkelijk van alles, van een enorm assortiment rubs en sauzen tot complete BBQ’s van alle bekende merken. Of je nu een BBQ zoekt of meer in de markt bent voor een gietijzeren Dutch Oven, Vuur en Rook heeft het allemaal. De winkel is elke dag geopend om lekker doorheen te struinen, op zaterdag zijn er regelmatig allerlei demo’s, een paar keer per jaar worden evenementen georganiseerd zoals SantaQ en de Dutch Oven Cook Off. Maar ze hebben ook een erg goeie website waar je het hele assortiment kunt bestellen. Gewoon bij je thuis bezorgd. Hoe handig is dat?

-> Bezoek de website van Vuur en Rook


Tijdens een wedstrijdweekend stoken we ongeveer 20 KG brandstof op. Wij gebruiken uitsluitend houtskool en briketten van Terlanco. Waarom? Omdat de briketten van Terlanco heel langzaam en gelijkmatig branden en geen as vast houden om de gloeiende kern. Ook het rest as is te verwaarlozen. Het houtskool is van restaurant kwaliteit wat betekent dat er mooie grote stukken van hardhout in de zak zitten die lang branden en super heet kunnen worden opgestookt. Handig voor een lekker pizza van de BBQ.

-> Bezoek de website van Terlanco

 


Kruidenmengels, ook wel rubs genoemd gaan er ook in grote getallen doorheen tijdens een wedstrijdweekend. Waar we eerst nog zelfs mengsels maakte, maken we nu gebruik van de rubs en sauzen van Firefly uit Engeland. Deze handgemengde rubs zijn verkrijgbaar in allerlei varianten, gecreëerd naar de smaak van BBQ in verschillende Amerikaanse staten maar allemaal zonder conserveringsmiddelen, MSG of anti-klontermiddel. Inmiddels zijn de rubs en sauzen verkrijgbaar bij diverse webshops zoals Green Forest.

-> Bezoek de website van Firefly

 


 

Een goed mes is een scherp mes. Maar een mes slijpen is niet voor iedereen weggelegd. Het vergt kennis en geduld om een mes met een wetstone te slijpen. Daar hebben ze bij Wicked Edge in Amerika goed over nagedacht, en een revolutionair slijpsysteem op de markt gebracht. De Wicked Edge Precesion Knive Sharpener. Door het ontwerp is het systeem door iedereen te gebruiken. De slijphoek is naar eigen wens aan te passen, en eenmaal in de juiste hoek is de rest een fluitje van een cent. Heb je een bot mes en wil je wel eens met eigen ogen zien hoe dit in zijn werk gaat? Wees welkom bij onze tent tijdens wedstrijden. We demonstreren graag de mogelijkheden van de Wicked Edge Precision Knive Sharpener.

-> Bezoek de website van Wicked Edge

 


Tijdens de gemiddelde BBQ wedstrijd wordt er menig biertje gedronken door ons en de andere teams. Vaak is dat maar gewoon pils. Niets mis mee natuurlijk, maar het is lang niet zo lekker als het speciaalbier van brouwerij Klein Duimpje uit Hillegom. Voor élke wedstrijd gaat onze team captain Hugo – de enige uit ons team die niet drinkt – langs bij de brouwerij om een doos heerlijke biertjes op te halen. Inmiddels weten ook andere teams hiervan en een van de grote favorieten, De Blauwe Tram is er dan ook altijd als eerste doorheen. Wil je nou weten hoe zo’n Blauwe Tram smaakt, of de Bollenstreek Ale zoals hieronder? Dan kun je terecht op het jaarlijks terugkerende Midzomer BBQ&Bier festival. Op het terrein van Klein Duimpje worden bierbrouwerijen uit Zuid Holland uitgenodigd, deze hebben allemaal lekker biertjes zij zich. Ook staan er vijf BBQ team die zorgen voor een lekker bodempje voor het drinken, of een oplossing voor de hongerklap na het drinken. Hou de Facebook pagina in de gaten voor updates hieromtrent.

-> Bezoek de website van Klein Duimpje

 


Je leest het overal, het woord smoke. Dat komt omdat wij, behalve briketten of houtskool ook gebruik maken van rookhout. Rookhout brand niet in een keer op, maar smeult heel langzaam waardoor het rookt. De rook geeft kleur en smaak aan het vlees en is in echt BBQ onmisbaar. Wij gebruiken al een aantal seizoenen met grote tevredenheid de producten van Axtschlag, meestal chunks. Mooi schoon en droog hout zonder bast of schimmel. Het in Duitsland gevestigde bedrijf heeft van alles wat je nodig hebt om te kunnen roken van allerlei soorten hout. Of je nou op zoek bent naar mot om koud te roken, snippers, chuncks of cederhouten vellen of planken, Axtschlag heeft het allemaal.

-> Bezoek de website van Axtschlag


Koel vlees is belangrijk, daar wordt ook altijd op gecontroleerd tijdens de meat inspectie, maar vergeet niet dat koel drinken net zo belangrijk is. Naast de standaard koelkast die we altijd bij ons hebben, zijn wij ook voorzien van het grootste model Orion Coolers. Alweer een echt USA made product, en dat zie je er ook aan af. Zeer solide gebouwd met met zijn 85QT voldoende ruimte voor alles wat het hele weekend koud moet blijven. Zoals je ziet, Peter past er in, maar we gebruiken hem ook regelmatig als koffietafel, extra zitplaatsen of een krukje om op te staan wanneer we ergens niet bij kunnen.

-> Bezoek de website van Orion Coolers

 


Niet bekend bij veel mensen, maar MAC’s in hét Europese verkooppunt van Backwoods Smoker. Gevestigd in Duitsland is dat dus best handig maar een heel klein stukje de grens over. Mia, Achim en Caroline hebben ons al op vele wedstrijden ondersteunt en het is altijd fijn om een extra oogje te hebben, mensen met kennis hoe het in zowel Europa als in Amerika eraan toe gaat. Vanzelfsprekend is het altijd gezellig als ze er zijn, en we hebben destijds in 2016, toen wij meededen aan het World Food Championship in Orange Beach, AL, ook gebruikt gemaakt van een Backwoods Smoker, die ze speciaal voor ons hadden meegenomen. Wil je goed advies over Backwoods Smoker, wil je de smokers eens in het echt zien met prijzen in euro’s in plaats van dollars, dan kunnen wij je een ritje naar Duitsland aanbevelen.

-> Bezoek de website van MAC’s Southern Bar-B-Que

 


Wie BBQ zegt, zegt ook gezellig met z’n allen om een vuurtje. Gezellig wat drinken en kletsen. Een mooie en stevige vuurschaal is dan wel zo handig. Brandgoed.nl verkoopt verschillende producten waaronder van die onwijs mooie schalen maar ook terraskachels en pelletkachels.

Voordat Brandgoed.nl partner van AllSeasoned kon worden, was het van groot belang dat de eigenaar en vriend van het team, Wiebe, eens een wedstrijd zou meemaken. Dit heeft plaats gevonden in Saintes Marie de la Mer in 2016, en het enige bewijs van deze epische roadtrip naar het zuiden van Frankrijk is onderstaande foto. Wil je meer smeuige details over deze epische reis naar het zuiden van Frankrijk (it’s not my blood), of over de producten van Brandgoed.nl, kom dan gerust eens lang bij onze tent tijdens wedstrijden. Er staat altijd een lekker biertje van Klein Duimpje koud.

-> Bezoek de website van Brandgoed.nl

Partners