Het team

Een zooitje bij elkaar geraapte goede vrienden uit verschillende delen van Nederland, van duidelijk verschillende achtergronden, maar met dezelfde brandende passie voor lekker eten van de barbecue.

Zoals bij veel BBQ teams is ook AllSeasoned via een internet forum tot stand gekomen, voor ons was het www.BBQforum.nl de goeddoener. Wat eerst begon als een idee, en gestalte kreeg in een achtertuin met een lekker hapje uiteraard van de BBQ, mondde uit in een daadwerkelijk team wat al in meerdere landen heeft deelgenomen aan BBQ wedstrijden. Dat het daarmee een serieus team geworden is, zagen wijzelf ook niet op voorhand aankomen.

Wat doen we allemaal als team?

Wij richten ons voornamelijk op low and slow wedstrijden volgens het KCBS (Kansas City Barbecue Society) reglement. Dit is een BBQ wedstrijd stijl die over is gekomen uit de Verenigde Staten, een wedstrijd bestaat uit 4 categorie├źn

Wat maakt dat nou zo onderscheidend van andere BBQ wedstrijdvormen? Bij de KCBS gaat het echt om het stuk vlees, en de smaak ervan. Heel puur en geen liflafjes en opsmuk. Door een zogeheten blinde jurering volgt er een gedegen beoordeling, een beproefd systeem wat zich al meermalen bewezen heeft. Het enige dat je mag inleveren is het vlees, evt op een bedje van peterselie en of sla. Ligt er iets anders in het bakje, volgt er een diskwalificatie. Juist door de duidelijke regels, en eenduidige interpretatie daarvan, is het een stijl waarbij wij ons goed voelen.

 

Partners