Recept: Hertenkop stoofschotel

Geplaatst door Hugo - 3 januari 2020

Edwin heeft voor de Dutch Oven Cook off wedstrijd een heerlijke stoofschotel gemaakt van sucade van hert. Daarnaast een gepofte aardappel met Sriracha saus en creme fraishe. Om het geheel af te maken is het geserveerd met een lekker dubbel bok bier van Huisbrouwerij Klein Duimpje. Alles goed genoeg voor een 9e plaats overall!!

Ingredienten:

Bereidingswijze (kun je zelfs 2 dagen van te voren voorbereiden.)
Schil en snijd de wortel in stukjes. Pel en halveer de ui en snijd in plakken van 5 millimeter dik. Haal de schil van de knolselderij en snijd de knolselderij in dobbelstenen van 1 centimeter. Snijd de sukade in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Bestrooi het vlees met zeezout en zwarte peper uit de molen en bestuif met bloem.

Smelt de boter in een dutch oven en laat het uitbruisen. Voeg het vlees toe en bak deze rondom goed bruin. Als je het vlees goed bruin bakt geeft het lekker veel smaak mee. Voeg alle groente toe en laat circa 2 minuten op hoge hitte meebakken. Kneus de jeneverbessen en voeg de kruiden en specerijen toe. Blus het voorzichtig af met rode port en wijnazijn en breng het terug aan de kook. Voeg de wildfond toe en laat de hertenstoof op lage hitte circa 3 uur stoven tot het vlees boterzacht is. Voeg zodra het vlees gaar is, de kruidkoek toe om de saus te binden. Haal voor het serveren de laurier, jeneverbessen, kaneel en tijm uit de hertenstoof. Eet smakelijk!

 

 

 

 



Partners