AllSeasoned, The Gear – Flame Boss

Geplaatst door Vincent - 19 september 2017

Naar aanleiding van onze vorige post over Backwoods Smoker leek het ons een leuk idee om jullie een kijkje in “onze keuken” te geven om er zo achter te komen welke materialen we gebruiken. In deze aflevering, de pit controllers van Flame Boss.

Het Amerikaanse Flame Boss bestaat op het moment van schrijven pas 3 jaar en timmert flink aan de weg in de BBQ wereld. Ooit ontstaan uit een persoonlijke behoefte, ze wilden niet elk uur uit bed om de temperatuur te checken. En met een achtergrond als computer engineer besloten ze zelf iets te maken. Tegenwoordig zie je ze steeds vaker opduiken.

Met de komst van het laatste model, de Flame Boss 300 WiFi hebben wij als wedstrijd team echt een super apparaat zodat we ook wat slaap kunnen krijgen tijdens de toch al drukke weekenden. Dit model heeft de mogelijkheid om meerdere probes aan te sluiten zodat je meerdere stukken vlees gecontroleerd kunt bereiden en met de WiFi mogelijkheid kunnen we zelfs met de app, vanuit bed de smoker controleren en de temperatuur beheren. Op het moment van schrijven is de app alleen nog maar verkrijgbaar voor iOS, maar een Android app is in de maak en kan elk moment gereleased worden. In de tussentijd kun je via de My Flame Boss pagina hetzelfde doen.

Al met al een super fijn apparaatje waar wij heel blij mee zijn! In Nederland kun je een Flame Boss natuurlijk kopen bij Vuur en Rook.

 Partners